Enphase Battery | Easy Energy Zonnepanelen

Onze Accu’s

Batterijen zijn interessant voor een zonnepaneleninstallatie vanwege hun vermogen om overtollige zonne-energie op te slaan. Zonnepanelen produceren elektriciteit wanneer de zon schijnt, maar deze energie wordt niet altijd direct gebruikt. Door een batterijsysteem te integreren, kan de overtollige energie opgeslagen en op een later moment verbruikt worden. Dit maximaliseert de zelfconsumptie van opgewekte zonne-energie en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Batterijen voor zonnepaneleninstallaties vergroten daarmee dus de efficiëntie, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van het gebruik van zonne-energie en is een zeer interessante optie naast uw zonnepanelen installatie.

Enphase IQ Batterij

Deze accu is ontworpen om naadloos te integreren met het Enphase Energy Management System, dat een geavanceerde monitoring en beheer van de energiestromen mogelijk maakt. Dit stelt gebruikers in staat om het energieverbruik te optimaliseren, de energiekosten te verlagen en een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet te bereiken.

Wat deze accu onderscheidt, is het gebruik van de nieuwste lithium-ion batterijtechnologie, die zorgt voor een hoge energiedichtheid en een langere levensduur. Het systeem is modulair, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de specifieke energiebehoeften van elk huishouden. Het is ook mogelijk om meerdere accu’s met elkaar te verbinden voor een grotere opslagcapaciteit.

Met de Enphase-accu kunnen gebruikers profiteren van het zogenaamde ‘load shifting’, waarbij de opgeslagen energie wordt gebruikt op momenten dat de energievraag hoog is, zoals ’s avonds wanneer de zon niet schijnt. Dit maximaliseert de zelfconsumptie van zonne-energie en vermindert het gebruik van elektriciteit uit het net.

Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid van ‘backup power’ in geval van stroomuitval. Dit betekent dat essentiële apparaten in huis, zoals verlichting, koeling en medische apparatuur, blijven werken, zelfs als het elektriciteitsnet tijdelijk uitvalt.

Veilig en betrouwbaar

De Enphase-accu is ontworpen met veiligheid en betrouwbaarheid als prioriteit. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsfuncties om een veilige werking te garanderen en heeft een ingebouwd controlesysteem om eventuele storingen te detecteren en te voorkomen.

Kortom, de accu van Enphase Energy biedt een betrouwbare, efficiënte en duurzame oplossing voor energieopslag. Met de mogelijkheid om overtollige zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is, stelt het gebruikers in staat om hun energieverbruik te optimaliseren en te genieten van een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

 • Duurzame en efficiënte opslag 

 • Mogelijkheid om meerdere accu’s te verbinden

 • Maximaliseert zelfconsumptie van zonne-energie

 • Vermindert gebruik van elektriciteit uit het net

 • Geavanceerde monitoring en beheer

 • Hoge energiedichtheid en langere levensduur

 • Backup power-functie voor apparaten tijdens stroomuitval

 • Ingebouwde veiligheidsfuncties voor veilige werking

 • Geavanceerd controlesysteem detecteert en voorkomt storingen

Enphase IQ Batteries | Easy Energy
het product kan variëren afhankelijk van de gewenste capaciteit
Growatt ARK LV batterij | Easy Energy

Growatt ARK batterij 

De ARK batterij van Growatt is een compact en modulair energieopslagsysteem voor woningen. Met zijn veilige lithium-ijzerfosfaattechnologie biedt het betrouwbare energieopslag en maximaliseert het de zelfconsumptie van zonne-energie. Het systeem kan flexibel worden uitgebreid, heeft intelligente besturingsalgoritmen en een lange levensduur.

Veilig en betrouwbaar

De ARK batterij is voorzien van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals overspanningsbeveiliging, overbelastingsbeveiliging en temperatuurbewaking.

Efficiënt gebruik van uw overtollige zonne-energie

Deze batterij integreert naadloos met zonne-energiesystemen en stelt gebruikers in staat overtollige energie op te slaan en te gebruiken op momenten van hoge vraag of stroomuitval.  De ARK batterij is eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor het een gebruiksvriendelijke oplossing is voor energieopslag in woningen.

 • Lange levensduur

 • Naadloze integratie met bestaande zonne-energiesystemen

 • Flexibel uitbreidbaar

 • Geoptimaliseerde energiestromen en maximale energieverbruik