Easy Energy Zonnepanelen

Ondanks een minder zonnige augustus in vergelijking met vorig jaar, werd er een toename van 9 procent in duurzame energie gerealiseerd. In de maand augustus werd bijna 27 procent van de elektriciteit in Nederland opgewekt door zonnepanelen!

Minder zonlicht
De cijfers van het KNMI bevestigen dit. Vorig jaar scheen de zon in augustus namelijk 282 uur, ruim boven het gemiddelde. Dit jaar waren er ongeveer 190 zonnige uren, wat gemiddeld is.

Aangezien er in Nederland aanzienlijk meer zonnepanelen geïnstalleerd zijn ten opzichte van vorig jaar, bleef de zon de belangrijkste bron van hernieuwbare energieproductie.

De toekomst van hernieuwbare energie
Dit jaar in augustus bedroeg het aandeel hernieuwbare energie 52 procent, een toename ten opzichte van 45 procent vorig jaar. Dit is de vijfde maand op rij dat het aandeel boven de 50 procent ligt. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) wordt verwacht dat in 2030 maar liefst 85 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zal komen.

De voordelen van zonnepanelen in de toekomst
Zonnepanelen zijn onze trouwe bondgenoten als het gaat om hernieuwbare energie. Ze nemen zonlicht op en zetten het om in elektriciteit, zonder de uitstoot van schadelijke gassen. Dit betekent schone en groene energie voor ons allemaal.

Het recordcijfer van 27% in augustus toont aan dat steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor zonne-energie. Waarom? Omdat zonnepanelen niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ze verminderen de energierekening en bieden de mogelijkheid om overtollige elektriciteit terug te leveren aan het net, wat leidt tot extra besparingen.

Bovendien draagt de groei van zonne-energie bij aan de vermindering van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat essentieel is om klimaatverandering te bestrijden. De zon is een onuitputtelijke bron van energie, en zonnepanelen maken gebruik van deze schone kracht.

Dus, terwijl de zonnestralen onze dagen verlichten, verlichten zonnepanelen onze huizen en bedrijven, en dragen ze bij aan een duurzamere toekomst. Het is inspirerend om te zien hoe zonne-energie steeds meer terrein wint in ons energielandschap en bijdraagt aan een schonere wereld voor ons allemaal.

Meer informatie over zonnepanelen en zonne-energie?
Lees meer hier meer over in onze blogs óf laat je informeren door onze experts via 085 400 11 77 of contact@easyenergy-nederland.nl.