Veel gestelde vragen Easy Energy

Veelgestelde vragen

Lees hier onze meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wij hebben een korte instructievideo gemaakt hoe jij jouw zonnepanelen kan aanmelden. Bekijk de video hier -> VIDEO

Wij leveren binnen 2 – 4 weken en installeren al binnen 1 dag jouw zonnepanelen.

Wij opereren voornamelijk in regio Limburg en Noord-Brabant. Wij installeren voornamelijk in steden zoals Venlo, Roermond, Heerlen, Maastricht, Sittard, Eindhoven, Weert en meer.

Een deel van jouw opgewekte stroom verbruik je zelf direct op het moment wanneer je thuis jouw elektronische apparaten gebruikt. Het deel dat wordt opgewekt en niet direct verbruikt wordt, wordt terug geleverd aan de energieleverancier. De energieleverancier trekt de terug geleverde stroom af van de stroom die afgenomen is. Deze verrekening heet salderen. De energieleverancier hanteert dezelfde prijs voor zowel het afnemen als terug leveren van energie. Niet alle energie wat terug geleverd wordt mag gesaldeerd worden. De grens ligt bij de hoeveelheid energie dat afgenomen is van de energieleverancier. Vanaf deze grens wordt er meer geproduceerd dan afgenomen, vanaf hier geeft de energieleverancier een terugleververgoeding. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per energieleverancier.

Op dit moment is er een nieuw wetsvoorstel omtrent de salderingsregeling. Het kabinet wil de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 afbouwen. Dit gaat stapsgewijs. In 2025 is de afbouw 36% en vanaf 2026 wordt er ieder jaar met 9% afgebouwd. Vanaf 2031 kan er niet meer gesaldeerd worden en ontvang je alleen een terugleververgoeding voor het terug leveren van de opgewekte energie dat niet direct verbruikt wordt.

Nee, de betaling van jouw installatie is geheel achteraf na de installatie.

Het belangrijkste verschil tussen deze typen zonnepanelen is het materiaal dat voor de voor- en achterkant wordt gebruikt.

Een glas/glas zonnepaneel heeft, zoals de naam al aangeeft, twee lagen gehard glas die de voor- en achterkant van het paneel bedekken. Het glas is duurzaam, bestand tegen zware weersomstandigheden en biedt een goede bescherming voor de zonnecellen binnenin. Dit type paneel wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige installaties waar duurzaamheid en een lange levensduur belangrijke factoren zijn.

Een glas/kunststof zonnepaneel heeft een laag gehard glas aan de voorkant en een laag duurzaam kunststof (meestal Tedlar of TPT) aan de achterkant. Dit type paneel is lichter en flexibeler dan een glas/glas paneel, waardoor het gemakkelijker te installeren is op verschillende oppervlakken. De plastic laag biedt echter niet dezelfde bescherming als glas, zodat deze panelen minder lang meegaan in zware omstandigheden.

Een plastic/kunststof zonnepaneel heeft plastic lagen aan zowel de voor- als achterkant. Dit type paneel is het lichtst en het meest flexibel, waardoor het gemakkelijk op verschillende oppervlakken kan worden geïnstalleerd. Het plastic is echter niet zo duurzaam als glas, en kan sneller degraderen in barre weersomstandigheden.

In het algemeen hangt de keuze van de materialen voor de zonnepaneelafdekking af van de specifieke toepassing en installatievereisten, alsook van het beschikbare budget.

Ja! Wij zijn een erkend bedrijf om ook meterkasten te mogen vervangen.

Het is van belang om een stabiele internetverbinding in jouw woning te hebben op het moment dat er geïnstalleerd wordt. Ook moet de meterkast vrij zijn van spullen zodat onze elektromonteurs zonder obstakels op een veilige manier te werk kunnen gaan.

Wij bieden panelen van verschillende merken aan. Klik hier voor ons productassortiment en voor meer info.

De installatiegarantie is 20 jaar.

Wij hebben dit voor je uitgelegd in een korte video. Bekijk de video hier -> VIDEO

U krijgt toegang tot de app na dat de factuur is voldaan, binnen 5 werkdagen.