Amvormers | Easy Energy Zonnepanelen

Onze Omvormers

Een omvormer is het kloppend hart van een zonnepanelensysteem. Net zoals een mens een goed hart nodig heeft, heeft jouw installatie een goed en hardwerkend hart nodig om het hoogste rendement uit jouw zonnepanelen te halen.

Wat doet een omvormer?

Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom, opgewekt door de zonnepanelen, omgezet wordt in bruikbare wisselstroom. Je kunt dus alleen gebruik maken van jouw opgewekte stroom mits je een omvormer hebt. Daarom is het ook essentieel van belang om de juiste omvormer voor jouw zonnepanelensysteem te selecteren.

Welke omvormers bieden wij aan?

Wij werken met de leveranciers Enphase en Growatt, en bieden de volgende omvormers aan:

Enphase micro omvormer

IQ 8M 

De Enphase IQ 8M is een micro omvormer en wordt parallel geschakeld. Bij een parallel geschakeld systeem heeft elk paneel een eigen micro omvormer en werkt elk paneel afzonderlijk van elkaar. Hierdoor levert elke micro omvormer zijn eigen stroom aan de meterkast van jouw woning en hoeft de omvormer niet binnenshuis geplaatst te worden.

Dit verminderd tevens de kans op vlamboog brand en is dus veiliger vergeleken met een stringsysteem. De Enphase IQ 8M micro omvormers zijn van zeer hoge kwaliteit en bieden veel voordelen aan:

PRODUCTNAAMCODE (PNC): IQ8M-72-M-INT
 • Geen ‘single point of failure’

 • Accu aansluiting is mogelijk met een Envoy S-Metered

 • Uitbreiden is gemakkelijker
 • Schaduwbestendig
 • 25 jaar garantie

 • Geen omvormer binnenhuis

 • Opbrengst per paneel zichtbaar

Enphase micro omvormer IQ 8M | Easy Energy
Growatt omvormer | Easy Energy Zonnepanelen

Growatt centrale omvormer

Growatt is een centrale omvormer en is serie geschakeld. Bij een serie geschakeld systeem, ook wel string systeem genoemd, zijn alle panelen als een serie aan elkaar geschakeld. Met dit systeem zijn de zonnepanelen dus als een string met elkaar verbonden en loopt de stroom door de gehele kring naar de omvormer toe.

Als een paneel binnen deze kring bijvoorbeeld 340 Watt aan stroom levert en het andere paneel slechts 310 Watt (door bv. schaduw), dan zullen beide panelen in een serie geschakeld systeem uiteindelijk 310 Watt aan stroom leveren. Hierdoor is de installatie zo sterk als het zwakste paneel.

Als er dus geen schaduw op jouw zonnepanelensysteem valt, is een Growatt omvormer een zeer geschikte en voordelige keuze. De Growatt omvormer wordt in de woning geplaatst en is in prijs voordeliger dan een Enphase micro omvormer.

 • 10 jaar garantie

 • Accu aansluiting is mogelijk

 • Voordelig in prijs

 • Binnenshuis geïnstalleerd 

Welk systeem adviseren wij?

In principe geldt het volgende: Liggen jouw zonnepanelen op hetzelfde dak in dezelfde hellingshoek en valt er gedurende de dag geen schaduw op? Dan is een serie geschakeld systeem geschikt. Valt er echter wél schaduw gedurende de dag, dan adviseren wij een parallel geschakeld systeem. Dit omdat bij een parallel geschakeld systeem de micro omvormer onder elk paneel wordt geplaatst.

Als er dus één paneel uitvalt door schaduw of een defect, dan valt alleen dat paneel uit en niet de gehele installatie. De andere panelen blijven gewoon stroom opwekken en leveren dit via de Enphase micro omvormer door aan jouw meterkast. Met een serie geschakeld systeem zal in geval van schaduw of storing de gehele installatie minder produceren.

Wat is het verschil tussen Serie geschakeld en Parallel geschakeld?

Daarnaast bepalen andere factoren, zoals uitbreiding van zonnepanelen in de toekomst en het salderingsregeling, welk systeem het beste in jouw persoonlijke situatie past. Onze consultants kijken graag met jou mee welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie.